TelemArk ITS Finland

Käyttöohjeet

Navigointi sivustolla tapahtuu pääasiassa sivun ylälaidan "välilehti"-painikkeilla, jotka ovat suoria linkkejä keskeisiin tieto- ja palvelukokonaisuuksiin.

"Esittely" -välilehdellä pääset selaamaan alasivuja sivuston oikean laidan linkeistä. Esittely sivustolta löytyy TelemArk arkkitehtuurin kalvosarjoja ja esite, kuvaus arkkitehtuuriportaalin sisällöstä ja sen käyttöohjeet sekä TelemArkin yhteyshenkilöt ja palautekanava.

"Arkkitehtuurikuvaukset" -välilehden avaamalla pääset selaamaan TelemArkin eri arkkitehtuurikuvauksia. TelemArk sisältää henkilö ja tavaraliikenteen (TARKKI) arkkitehtuurikuvaukset ja kehittämissuunnitelmat sekä TelemArk HelpDeskissä tuotetut tarkemman tason arkkitehtuurikuvaukset mm. DIGIROAD- järjestelmästä. Sivuilta löytyy raporttien lisäksi myös yksittäisiä arkkitehtuurin kaavioita ja taulukkoja. Välilehdellä pääset selaamaan alasivuja sivuston oikean laidan linkeistä.

"Standardointi"-välilehdellä pääset näkemään seurattavat kansainväliset liikennetelematiikan arkkitehtuurin kehittämisprojektit ja standardointikohteet sekä voit avata muistioita näiden sisällöstä ja tilanteesta.

"Liikennetietokirjasto"-välilehdelle on koottu liikennetietojen välityksen rajapintojen kuvaukset. Kustakin rajapinnasta kuvataan tietomalli, tietolajien määrittelyt sekä mahdollinen XML-schema.